Smet:

  • 125g Smör
  • 200g Strösocker
  • 3 Ägg
  • 1 msk Citronzest
  • 3 msk Citronsaft
  • 150g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver

Glacyr:

  • 200g Florsocker
  • 2-3 msk Citronsaft

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker ljust och luftigt
  2. Vispa i äggen, ett åt gången
  3. Blanda i citronzest och citronsaft
  4. Rör i vetemjöl och bakpulver (blanda dessa först)
  5. Smöra och bröa en avlång form på ca 1,5 liter
  6. Fördela smeten i formen
  7. Grädda mitt i ugnen. 175C ca 45minuter
  8. Låt kakan vila i 10 minuter i formen innan du stjälper upp den

Rör ihop glacyren och fördela den på kakan