Runda ”pannkaksbollar”
- 250 g Vetemjöl
- 125 g smält smör
- 3,75 dl ljumen mjölk
- 3 äggulor
- 3 hårt vispade äggvitor
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Kardemumma
- 2 tsk Bakpulver
- zest från 1 Citron
Blanda mjölk och äggulor. Rör i mjöl, kardemumma, bakpulver och zesten från citronen. Rör sedan i det smälta smöret.
Vispa till en jämn smet.
Vänd försiktigt i de vispade äggvitorna.
Låt smeten vila i ca 5 minuter.
Stek i en munkpanna.
- Lite smör i varje fack.
- Fyll nästan helt och stek en stund.
- Vänd 1/4 varv med en liten pinne och stek lite.
- Vänd 1/4 varv till och stek färdigt.
Servera med florsocker och jordgubbssylt
Källa: http://kerstin.kokk.se/?page_id=679
Bild: https://www.arla.dk/opskrifter/ableskiver/