Runda ”pannkaksbollar”

  • 250 g Vetemjöl
  • 125 g smält smör
  • 3,75 dl ljumen mjölk
  • 3 äggulor
  • 3 hårt vispade äggvitor
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 2 tsk Bakpulver
  • zest från 1 Citron

Blanda mjölk och äggulor. Rör i mjöl, kardemumma, bakpulver och zesten från citronen. Rör sedan i det smälta smöret.

Vispa till en  jämn smet.

Vänd försiktigt i de vispade äggvitorna.

Låt smeten vila i ca 5 minuter.

Stek i en munkpanna.

  1. Lite smör i varje fack.
  2. Fyll nästan helt och stek en stund.
  3. Vänd 1/4 varv med en liten pinne och stek lite.
  4. Vänd 1/4 varv till och stek färdigt.

Servera med florsocker och jordgubbssylt

Källa: http://kerstin.kokk.se/?page_id=679

Bild: https://www.arla.dk/opskrifter/ableskiver/