Den danska sommardesserten

Ingredienser:

Koldskål:

  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 l lättfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Zest från 1 citron

Fluff:

  • 2 äggvitor
  • 1 tsk socker

Gör så här:

  • Vispa äggulorna med sockret tills vitt och luftigt.
  • Rör i resten av ingredienserna
  • Låt stå i kylen i 1/2 timme
  • Vispa äggvitorna fluffigt och styvt med sockret.
  • Serveras i Danmark med Kammerjunkere. Svårt att få tag på i Sverige.
    • Har du tur så kan du ibland hitta Karen Volf Originale Kammerjunkere:

      Foto: https://karenvolf.dk/produkter/originale-kammerjunkere/

    • Gilles Finskorpor Kardemumma är annars ett alternativ.

      Foto: https://gille.se/produkt/finskorpor-kardemumma-600g/