Danska köttbullar

Fun facts:

Frikadeller på danska är köttbullar på svenska medan
Kødboller på danska är frikadeller på svenska

Ingredienser:

  • 500 g Fläskfärs
  • 2 tsk Salt
  • 1 gul Lök (mellanstor)
  • 1 Ägg
  • 0,5 dl Vispgrädde
  • 1,5 tsk malen svartpeppar (gärna ny- och grovmald)
  • 1 msk Potatismjöl
  • Smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda färsen med saltet under ca 5 minuter tills den känns fastare
  2. Skala löken och finhacka eller mixa den
  3. Blanda ihop alla ingredienser
  4. Låt färsen vila i kylen 20-30 minuter
  5. Forma bullarna med en sked till ägg stora ”bollar”, ca 12. Platta till dem lite.
  6. Steg i rikligt med smör tills fint gyllene och bra stekskorpa

Servera med kokt potatis, rødkålagurkesalat och gärna skysåsen från stekningen.

Källa och inspiration: https://www.instagram.com/reel/CmmU8OFhlr5/