Danska köttbullar
Fun facts:
Frikadeller på danska är köttbullar på svenska medan
Kødboller på danska är frikadeller på svenska
Ingredienser:
- 500 g Fläskfärs
- 2 tsk Salt
- 1 gul Lök (mellanstor)
- 1 Ägg
- 0,5 dl Vispgrädde
- 1,5 tsk malen svartpeppar (gärna ny- och grovmald)
- 1 msk Potatismjöl
- Smör till stekning
Gör så här:
- Blanda färsen med saltet under ca 5 minuter tills den känns fastare
- Skala löken och finhacka eller mixa den
- Blanda ihop alla ingredienser
- Låt färsen vila i kylen 20-30 minuter
- Forma bullarna med en sked till ägg stora ”bollar”, ca 12. Platta till dem lite.
- Steg i rikligt med smör tills fint gyllene och bra stekskorpa
Servera med kokt potatis, rødkål, agurkesalat och gärna skysåsen från stekningen.
Källa och inspiration: https://www.instagram.com/reel/CmmU8OFhlr5/