Ge f-n i att köpa en burk! Gör en egen istället.

Ingredienser:

  • Ett stort as till rödkålshuvud ca 2.5-3kg
  • 50 gr Smör (Smör! och inte margarin)
  • 2 Äpplen (matsort)
  • 2 msk Ättika 12%
  • 4 tsk Socker
  • 3 tsk Salt
  • 100 gr Rödavinbärsgelé (1/2 burk)
  • Lite vatten
  • 2 Tuborg julöl

Gör så här:

  • Dela huvudet i 8 delar.
  • Skär bort stocken.
  • Strimla i ca 4-5 mm strimlor
  • Smält smöret i en stor kastrull och häll i ca 0,5 dl vatten.
  • Fyll på med strimlad rödkål och vänd runt.
  • Fyll på och vänd runt under ca 1 timme.
  • Drick en öl lite då och då.
  • Se till att det finns lite vätska på botten av kastrullen hela tiden. Fyll på med lite vatten vid behov.
  • När kålen är lite mjuk (det ska finnas tuggmotstånd kvar) häll i ättika, socker, salt, gelén och rivna äpplen
  • Gör ett hastigt uppkok.

Klart!