Tillbehöret till Koldskål
Foto från ”Maden i mit liv”
Orkar du inte baka så kan Gilles Finskorpor – Kardemumma fungera
Recept från ”Maden i mit liv”
https://madenimitliv.dk/2013/05/kammerjunkere-vanilje/
Foto från ”Maden i mit liv”
Ingredienser:
- 150 gr vetemjöl
- 40 gr kallt smör
- 50 gr socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 dl mjölk
- 1 ägg
Gör så här:
- Krama ihop smör och mjöl till det har konsistensen som ströbröd
- Tillfoga socker, vaniljsocker, bakpulver och mjölk. Mosa snabbt in ägget
- Ta ut degen på mjölat bakbord och dela i 2 lika delar. Rulla till ”korvar”, ungefär till tjockleken av en tumme.
- Skär varje ”korv” i ca 20 bitar och rulla ca till storleken av en hasselnöt
- Placera kulorna på bakplåtspapper och grädda på 190 °C (varmluft) i ca 10 minuter. De ska vara genombakade men ska inte få färg.
- Dela kulorna på mitten (med en sågtandad kniv)
- Lägg tillbaka kammerjunkerne på bakplåten med snittyten uppåt och grädda i ytterligare 5-10 minuter. till de är spröda. De ska inte få för mycket färg.
- Låt kammerjunkerne kallna helt och förvara dem i en lufttät burk